I 2020 vedtok Frivillighet Norge Mangfoldsplakaten som et verktøy for å øke det etniske og kulturelle mangfoldet i frivillige organisasjoner. Vi har tatt en prat med Framfylkingen og Norske Kvinners Sanitetsforening som har signert plakaten for å høre hvordan arbeidet går.
Les mer
Da vi lanserte Inkluderingskoden for 10 år siden intervjuet vi Norges Blindeforbunds fylkeslag i Oslo. 10 år etter har vi på ny tatt turen til Norges Blindeforbund, for en prat med generalsekretæren Per Inge Bjerknes. Det ble en samtale om strukturer, fordommer og om å kaste seg ut idet.
Les mer
Korpsnett Norge engasjerer seg også sterkt i arbeidet om å gjøre korps inkluderende, og tilgjengelig for alle og enhver. En spørreundersøkelse fra Frivillighet Norge fikk organisasjonen til å tenke annerledes om inkludering.
Les mer
Hvordan er det å være på flukt? Gjennom Speideraksjonen 2022 samler unge speidere inn penger til Flyktninghjelpens arbeid for at barn og unge i Libanon skal få utdanning. Mohamad Nabel Deeb bodde i Libanon før han la på flukt til Norge. Han er i dag frivillig i Speiderforbundet i Rjukan.
Les mer
I år er det 2022 Frivillighetens år og organisasjoner over hele landet feirer og viser frem hva de jobber med. I april er det Grønland foreldre og barn gruppe sin tur. De feirer med en fest for alle.
Les mer
Inkluderingskoden.no gir dere historier om inkludering i frivillige organisasjoner. Historiene gir inspirasjon til å utvikle organisasjonen, ta med det store mangfoldet og ressursene i det flerkulturelle Norge. Her har vi samlet noen av tipsene.
Les mer
Det finnes ingen grenser for hvilken form frivillig arbeid kan ha. Abloom er et ledende eksempel på det. Frivillig arbeid utøves blant annet gjennom en filmfestival, og ved å være en synlig stemme i samfunnsdebatten.
Les mer
For Husam har frivillighet vært en inngangsbillett til det norske samfunnet. I denne filmen forteller han om hvorfor han har engasjert seg i frivillige organisasjoner.
Les mer
Enkelte valg vi tar i livet kan være påvirket av hva andre tenker. Vi lar dermed andre styre. Papillon er en organisasjon som jobber med denne typen utfordringer.
Les mer
Da asylmottaket ikke ga barn og unge god nok informasjon om fritidsaktiviteter, tok Richard saken i sine egne hender. Han startet Way Forward i 2004. –Dialog er et viktig tiltak for å bekjempe rasisme, vi kan ikke endre på dette ved å sitte på hver vår kant.
Les mer
–Man må jobbe lokalt og samarbeide med lokalsamfunnet, være døråpner og ha døren åpen. I 23 år har Buskerud Innvandrerråd jobbet med å være synlige og samarbeide med så mange som mulig.
Les mer
En kald vinterdag i februar rigger deltakere, ansatte og frivillige i LIN - Likestilling, inkludering og nettverk opp stand på Furuset senter. De skal dele ut munnbind til forbipasserende. Da koronapandemien kom måtte organisasjonen tenke nytt.
Les mer
Koronapandemien viser hvor viktig frivillige organisasjoner og nettverk er for å nå ut til innbyggere med flerkulturell bakgrunn. Tayyab Choudri i Internasjonal Helse- og sosialgruppe har besøkt 18 moskeer.
Les mer
- Vi skal ikke være stjernen i barnas liv
Stiftelsen Robin Hood Huset har et mål om at de tilbudene de har, skal legges ned. Det burde nemlig ikke være behov for huset.
Les mer
- Vi jobber hele tiden for å få mer aktive fedre. Det er helt avgjørende for oss å invitere inn hele familien, å vise foreldrene hva vi driver med. Det er også viktig å få en dialog om hvilke tilbud vi kanskje bør starte med.
Åpenhet, tålmodighet og nysgjerrighet er stikkord for Sportsklubben Sterling i Oslo.
Les mer
Da Oslo kommune måtte avlyse den årlige sommerskolen sin, tok organisasjonen MiR grep. De laget en liten sommerskole for barna som bor midt i Oslo. Sommerskolebarna har vært på gatekunstsafari, kommet seg gjennom hinderløyper i lokale parker, hatt vannkrig og spilt masketeater.
Les mer
Norske kvinners sanintetsforning og Norges bygdekvinnelag har jobber med inkludering gjennom flere år. Vi tok en prat med dem om hva de har lært - og hva de gleder seg til når koronapandemien er over.
Les mer
Frivillig sektor skapes av de som deltar. Større etnisk og kulturelt mangfold i befolkningen gir oss nye muligheter for utvikling av organisasjonen. Dette gir inspirasjon og vilje til endring. Inkludering på topp fortsetter i 2020.
Les mer
– Mangfoldet blant de frivillige er selve kjernen i virksomheten, og en nødvendighet for å lykkes. Det gir resultater, forteller teamkoordinator for organisasjonsarbeid på arbeidsinnvandringsfeltet Caritas Norge, Anna-Sofie Ekendahl-Dreyer.
Les mer
Framfylkingen har hatt utfordringer med mangfoldighet på lik linje som i andre organisasjoner, men vi opplever at det har løsnet de senere årene.
- Uansett hvilken minoritet eller gruppe vi snakker om, må vi tenke på hva de kan bidra med. Vi skal ikke gi hjelp, men derimot åpne for deltakelse. Det er nøkkelord for inkludering.
Les mer