Historier fra frivilligheten

Vi samler historier med gode eksempler på inkludering, les og bli inspirert:

Inkluderingstips på film

Savner du noen i organisasjonen din? Ser du at noen trenger en venn? Vil du ha flere å dele interessene dine med? Vi håper filmene vår med inkluderingstips inspirerer deg. Et inkluderende samfunn forutsetter en inkluderende frivillig sektor. 

Les mer

Fellesskap gjennom dialog

I Skedsmo kommune har de en visjon om å integrere hele befolkningen og skape møteplasser der minoritetsbefolkningen og den øvrige befolkningen kan møtes og utveksle erfaringer. Dette var bakgrunnen for at kommunen tok initiativ til å starte Skedsmo dialog i 2012, som er et samarbeid mellom Skedsmo kommune, Nansen fredssenter og aktive kvinneorganisasjoner i kommunen.

Les mer

Fellesskap i kvar tone

Skal du introdusere nye barn, unge og foreldre for musikkorps, så må dei få oppleve kva korps handlar om. På SommerPULSE i Molde var deltakarane mellom 5 og 15 år. Det er noko av det fine med korps, at vi møtest på tvers av alder og kjønn, seier Silvelin Havnevik, Nasjonal rådgiver i Norges Musikkorps Forbund (NMF)

Les mer

– Hvor blir det av minoritetsjentene?

Det tenkte inkluderingsleder i Florø SK Håndball, Ann-Kristin Førde. Hun tok kontakt med Saba Behrane leder i NOSFO, for å kvitte seg med sine egne og minoritetsforeldres fordommer om idrett og minoritetsjenter.

Les mer

Huset for alt annet enn integrering

Sisa som betyr inn på samisk, skal være et sted hvor alle føler seg velkomne. Et sted hvor de kan komme innom å knytte til seg nye bekjentskaper i lokalsamfunnet og føle at de er en del av noe større.

Les mer

Gratisbutikken Te&Tøy

På Gratisbutikken Te&Tøy kan flyktninger, asylsøkere og andre i en vanskelig situasjon få gratis klær, sko, barneutstyr og en hyggelig prat. Alt er samlet inn gjennom donasjoner fra Trondheims befolkning og bedrifter.  

Les mer

Brubyggaren Nour

Sidan Nour kom til Noreg som 4-åring, har ho nytta seg av aktivitetstilbodet i Vestfold. Den ivrige deltakinga hennar gjorde at ho som 16-åring vart verva til ungdomsgreina av Norsk Folkehjelp, Solidaritetsungdom, der ho seinare vart styremedlem.

Les mer

Med musikk som universalspråk

- Det som er så fint med musikken er at ein kan kommunisere med kvarandre på tvers av språk og alder, og som pedagog er eg oppteken av at alle skal kunne vere med uavhengig av om dei kan å spele instrument eller ei.

Les mer

Inkluderer med iskrem

Ved å la eit dusin unge asylantar produsere og selje iskrem,  har dei unge entreprenørane i den frivillige organisasjonen International Sandwich Brothers gjort stor suksess på få månader.

Les mer

Fra studiering til interesseorganisasjon

I 30 år har Ås Internasjonale Kvinnegruppe (ÅIK) holdt det gående. Det som startet høsten 1986 som en studiering om kulturutveksling tilknyttet Ås Husmorlag ved Norges Landbrukshøyskole.

Les mer

Vårt Nabolag - festival på en arena utenom det vanlige

27.august 2016 ble endagsfestivalen #VårtNabolag arrangert på Torshov transittmottak. Festivalen er et inkluderingsprosjekt som Oslo World Music Festival (OWMF) er initiativtaker og arrangører av, i samarbeid med asylmottak og andre aktører i nabolaget.

Les mer

Skaper stolthet

-Får man til mange gode historier, så skaper vi stolthet og engasjementet vil vedvare over tid. Idretten er inkluderende i bunnen. Vålerenga fotballklubb har et fokus på at alle skal med og det gjennomsyrer hele klubben.

Les mer

Inni er vi like

Stiftelsen Organdonasjon har startet et prosjekt som de har kalt for "Inni er vi alle like". Bakgrunnen for dette prosjektet er at de ønsker å øke kunnskapen om organdonasjon og transplantasjon blant innvandrere og ikke-etniske nordmenn. 

Les mer

Turbandagen

Unge sikher vil gjøre Norge til verdens beste land å være annerledes i. Det å være annerledes skal være noe positiv. Det å ha på turban kan gjøre at en kjenner på det å være annerledes.

Les mer

Trygg i Trafikken

Tyrkisk Unge Arbeidere- og Studentforening bruker nye metoder for å få ut budskapet og motivere personer med tyrkisk bakgrunn til økt trafikksikkerhet. Tyrkisk kvinneforening har arrangert en konferanse for kvinner sammen med Trygg Trafikk.

Les mer

Idrettsglede i Drammen Ballklubb

Sommeren 2014 arrangerte Drammen Ballklubb Sommercamp, en ukes aktivitetstilbud til unge fra familier med dårlig råd. Deltakelse er gratis. Prosjektet var en stor suksess og skal nå bli et årlig sommerferie-arrangement.

Les mer

Lokallag som apper

Alexander Golding i Caritas tenker på organisasjoner som smarttelefoner og mener frivilligheten må tørre å forandre seg i møte med nye mennesker og nye ideer.

Les mer

Levende infokanal

I Det felles innvandrerråd i Hordland (DFIRH) gjør samarbeid mellom innvandrerorganisasjoner at informasjonen flyter godt mellom innvandrere, fylke og kommune. 

Les mer