Vil vil gjøre informasjon om kompliserte temaer lettere!

- Mangfold er en helt naturlig og ikke minst helt nødvendig del av vår bevegelse, sier Kjell Arnestad, generalsekretær i Nei til EU. - Uten mangfold kan vi aldri vinne fram.

Nei til EU er en av flere av våre medlemsorganisasjoner som nylig har signert Mangfoldsplakaten!

De vil bruke Mangfoldsplakaten i organisasjonsarbeidet.
- Ikke minst trenger vi å gjøre informasjon om kompliserte temaer lettere tilgjengelig.

For Nei til EU er det en selvfølge å jobbe for mangfold i organisasjonen. De sier at de kan bli bedre, og påpeker at gjennom nettsiden inkluderingskoden.no finner de frem til mange nyttige verktøy som de ønsker å ta i bruk i fylkes- og lokallag.

- I en del EU-land har høyresida, og til og med ytre høyre, gjort seg svært synlige som EU-motstandere. Derfor er det viktig for oss å vise at den norske EU-motstanden er noe annet. Vårt nei har aldri hatt som grunnlag å stenge andre ute, tvert imot. I EU bor det 447 millioner mennesker.  Verden er mer enn EU, mye mer, sier Kjell Arnestad.

- Vårt nei har alltid vært tufta på internasjonal solidaritet, folkestyre og at vi vil verne om retten til å føre en annerledes og bedre politikk i Norge enn i EU.

Frivillighet Norge vedtok Mangfoldsplakaten på sitt årsmøte 28. mai 2020. Frivillige organisasjoner kan signere Mangfoldsplakaten samt laste ned merket og få tips til verktøy.

Er din organisasjon interessert i å høre mer om Mangfold? Spørsmål kan rettes til Ida Marie Holmin, ida@frivillighetnorge.no