Historier fra frivilligheten

Vi samler historier med gode eksempler på inkludering, les og bli inspirert:

Middag på Melahuset

Frivillige organisasjoner trenger å møtes, lære og bli inspirert av hverandre. Mange tok turen til Melahuset for å høre om hvordan organisasjoner jobber med gode møter på tvers av generasjoner.

Les mer

Deler normkreative metoder

JM Norway jobber fram nye metoder for å skape et mer inkluderende ungt kulturliv. Sammen med Frivillighet Norge deler de nå erfaringene i form av kurs og digitale verktøy.

Les mer

Mangfold som fancy verktøykasse

-Det er viktig å vinne tilliten til de man vil nå, da må man møte mennesker. Bettina Søby Andersen og Cecilie Fjelldal fra FIDA og Diabetesforbundet Kristiansand har nådd over 1000 mennesker med informasjon om diabetes.

Les mer

Å bevare viktig kulturarv

Da Baheerathy ønsket å skrive en bok om lokalhistorie i 2017 hadde hun ingen anelse om at hun skulle starte opp organisasjonen DiasporA Tamil Archives, som bevarer og formidler Tamilsk historie.

Les mer

Verdien av å signere Mangfoldsplakaten

I 2020 vedtok Frivillighet Norge Mangfoldsplakaten som et verktøy for å øke det etniske og kulturelle mangfoldet i frivillige organisasjoner. Vi har tatt en prat med Framfylkingen og Norske Kvinners Sanitetsforening som har signert plakaten for å høre hvordan arbeidet går.

Les mer

Mennesket bak merkelappene!

Da vi lanserte Inkluderingskoden for 10 år siden intervjuet vi Norges Blindeforbunds fylkeslag i Oslo. 10 år etter har vi på ny tatt turen til Norges Blindeforbund, for en prat med generalsekretæren Per Inge Bjerknes. Det ble en samtale om strukturer, fordommer og om å kaste seg ut idet.

Les mer

Korps for alle!

Korpsnett Norge engasjerer seg også sterkt i arbeidet om å gjøre korps inkluderende, og tilgjengelig for alle og enhver. En spørreundersøkelse fra Frivillighet Norge fikk organisasjonen til å tenke annerledes om inkludering.

Les mer

Alltid beredt

Hvordan er det å være på flukt? Gjennom Speideraksjonen 2022 samler unge speidere inn penger til Flyktninghjelpens arbeid for at barn og unge i Libanon skal få utdanning. Mohamad Nabel Deeb bodde i Libanon før han la på flukt til Norge. Han er i dag frivillig i Speiderforbundet i Rjukan.

Les mer

Et bankende hjerte for lokalmiljøet

I år er det 2022 Frivillighetens år og organisasjoner over hele landet feirer og viser frem hva de jobber med. I april er det Grønland foreldre og barn gruppe sin tur. De feirer med en fest for alle.

Les mer

Å slå ut i full blomst

Det finnes ingen grenser for hvilken form frivillig arbeid kan ha. Abloom er et ledende eksempel på det. Frivillig arbeid utøves blant annet gjennom en filmfestival, og ved å være en synlig stemme i samfunnsdebatten.

Les mer

Språket er nøkkelen

For Husam har frivillighet vært en inngangsbillett til det norske samfunnet. I denne filmen forteller han om hvorfor han har engasjert seg i frivillige organisasjoner.

Les mer

Din historie former dine vinger

Enkelte valg vi tar i livet kan være påvirket av hva andre tenker. Vi lar dermed andre styre. Papillon er en organisasjon som jobber med denne typen utfordringer.

Les mer

Stå opp for det du tror på

Da asylmottaket ikke ga barn og unge god nok informasjon om fritidsaktiviteter, tok Richard saken i sine egne hender. Han startet Way Forward i 2004. –Dialog er et viktig tiltak for å bekjempe rasisme, vi kan ikke endre på dette ved å sitte på hver vår kant.

Les mer

Gjennom samarbeid blir vi store

–Man må jobbe lokalt og samarbeide med lokalsamfunnet, være døråpner og ha døren åpen. I 23 år har Buskerud Innvandrerråd jobbet med å være synlige og samarbeide med så mange som mulig.

Les mer